Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Köménymagos grissini

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1,3 dl tejföl
  • egész köménymag

Elkészítés

    Elkészítés: A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és összekeverjük, de nem kell felfuttatni.

    Egy tálba tesszük a hozzávalókat, majd a közepébe öntjük az élesztőt, és keverőgéppel jól kidolgozzuk a tésztát. Kelesztőtálba tesszük, majd meleg helyen addig kelesztjük, hogy láthatóan megnőjön a tészta.

    Lisztezett felületre öntjük a tálból, majd átgyúrjuk. 10 egyforma részre osztjuk, majd ezeket megfelezzük. Ezután minden darabot kisodrunk kb. 30 cm hosszúra.

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymás mellé tesszük a rudakat. Konyharuhával letakarjuk. és még 20 percig így kelesztjüki.

    Előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 10 percig sütöttem).

Megjegyzés

Egy pohár sör mellé remek rágcsálnivaló.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin