Elkészítés: A sárgarépát pucoljuk meg, vékonyan karikázzuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjuk hozzá a fokhagymát, egy nagyobb csipet sót, és pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.
Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd öntsük rá a kihűlt sárgarépára. Óvatosan keverjük össze, és közben szórjuk meg ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Az elkészült salátát ezután hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek, közben óvatosan többször keverjük át.
Sültek mellé kínálhatjuk, de magában is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre