Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köményes sárgarépa-saláta

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 db sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Az öntethez:
  • 3 evőkanál málnaecet (vagy tárkonyecet)
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 evőkanál méz (vagy cukor)
  • őrölt bors
  • csipet só
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépát pucoljuk meg, vékonyan karikázzuk fel. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd adjuk hozzá a fokhagymát, egy nagyobb csipet sót, és pár perc alatt főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki teljesen.

Az öntet hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd öntsük rá a kihűlt sárgarépára. Óvatosan keverjük össze, és közben szórjuk meg ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Az elkészült salátát ezután hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek, közben óvatosan többször keverjük át.

Sültek mellé kínálhatjuk, de magában is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss