Elkészítés: A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és szintén kisebb darabokra felvágjuk.
Egy edénybe beletesszük a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.
Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzzük a levest, még minden hozzávaló megpuhul.
Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt és az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforraljuk, és pár percig még együtt főzzük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre