Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolumbiai krumplileves

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisebb kockákra felvágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, és szintén kisebb darabokra felvágjuk.

Egy edénybe beletesszük a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, majd lassú tűzön félpuhára főzzük.

Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzzük a levest, még minden hozzávaló megpuhul.

Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt és az előzőleg egy kevés levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforraljuk, és pár percig még együtt főzzük.

Megjegyzés

Tálaláskor a leves tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
- kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss