Részletes receptkereső »
  •  


RECEPT

« vissza

Kolozsvári töltött káposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kolozsvári töltött káposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 82
  • Elküldve: 76

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • savanyított káposztalevél
  • 2 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg kolozsvári füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg rizs
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • őrölt köménymag
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • tejföl

Elkészítés:

A sertéscombot ledaráljuk. A káposztát kisebb darabokra felvágjuk. A káposztalevelekből kivágjuk a vastagabb ereket. A vöröshagymát apró kockára felvágjuk. A szalonnát vékonyan felcsíkozzuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk. A rizst félpuhára főzzük.

Egy nagyobb edénybe beletesszük a szalonna felét és zsírjára sütjük, majd kiszedjük és félretesszük. Ebben a zsírban megpároljuk a vöröshagymát, majd a felét kivesszük és félretesszük. A maradék hagymát megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy pohár vízzel. Ezután beletesszük a savanyú káposztának a felét és jól összekeverjük.

A darált húshoz hozzáadjuk a kisütött szalonnát, a megpárolt vöröshagymát, az előfőzött rizst, az ízlés szerinti fűszereket, a tojást és a fokhagymát. Jól összedolgozzuk, majd kis gombócokat formálunk belőle, és a káposztalevelekbe töltjük. (Én a levél közepére teszem a gombócot, majd a két szélét ráhajtom, és a végét szintén ráhajtom, majd feltekerem. Így biztosan nem nyílik szét.)

Az elkészült csomagokat a káposzta tetejére tesszük. Elosztjuk rajta a megmaradt füstölt szalonna csíkokat és a felszeletelt füstölt kolbászt. Végül befedjük a maradék káposztával, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

2 órán át, szép lassú tűzön főzzük. Közben többször megrázogatjuk, de keverni nem szabad.

A lisztből és az olajból világos zsemleszínű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, hagyjuk kicsit hűlni, végül felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel és simára keverjük.

A káposzta tetejére öntjük és jól megrázogatjuk, szélét kicsit fakanállal megmozgatjuk, hogy a rántás mindenhova befolyjon. Még kb. 10 percig főzzük, és közben többször megrázogatjuk.

Tálaláskor tejföllel meglocsolva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!



kgizike receptjeiből:
Medvehagymás keksz
Túrós-meggyes kalács
Ibolyadzsem
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
Sárgaborsó-krémleves sonkával
Narancsos-mascarponés profiterol csokoládészósszal
Aszpikos sonkatorta
Francia mákos krémes
Receptválogatás
Krémes édességek
A lágy, selymes, édes desszertek ellenállhatatlanok, legyen az akár tiramisu, trifle vagy pohárkrém. És nem is olyan bonyolultak...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Red Velvet cupcake nyuszikkal Red Velvet cupcake nyuszikkal
Régimódi aranygaluska vaníliaöntettel Régimódi aranygaluska vaníliaöntettel
Sajtban sült tepsis csirkecomb Sajtban sült tepsis csirkecomb
Kolbászos gombaragu tésztával Kolbászos gombaragu tésztával
Extra csokitorta Extra csokitorta
Medvehagymás túróval töltött csirkecomb Medvehagymás túróval töltött csirkecomb
Édenkert saláta Édenkert saláta
Zúzapörkölt májjal és szívvel Zúzapörkölt májjal és szívvel
Túrós-meggyes kalács Túrós-meggyes kalács
Medvehagymás keksz Medvehagymás keksz
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124136_almas-rozsasuti-110.jpg Almás rózsasüti pofonegyszerűen

Mutatós, különleges, de egyszerűen elkészíthető desszertre vágysz? Az almarózsa épp ilyen. Néhány perc alatt előkészíthető - és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124128_tiszta-konyha-110.jpg 5 tuti tipp, és a konyha tiszta lesz

Egy háztartásban sokminden megtalálható, ami a konyha tisztításához szükséges. Ha ezeket ismered, nincs szükséged drága…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124125_receptverseny-110.jpg Egy recepttel 1000 ajándék!

Alig férünk a bőrünkbe, annyira örülünk annak, hogy végre valahára kitavaszodott! Lelkesek vagyunk, tobzódunk az ötletekben.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124115_fondant-110.jpg Fondant, a cukorgyurma

Az izgalmas, gazdag torták önmagukban is mindig sikeresek, de a szépen díszített torták különlegesek, ünnepiek. Csak némi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124124_tortavagas-110.jpg Így szeleteld a tortát, hogy a maradék friss maradjon!

Az ünnepi torta szép nagy, gyakran nem fogy el mind elsőre. A szeletelt torta kiszárad, és már nem olyan kívánatos. Mostanáig!…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119452_tojasos-nokedli-110.jpg Tojásos nokedli, a tavasz étele

A tojásos nokedli - vagy éttermi kínálatban tojásos galuska - nemzeti ételünknek számít. Elmaradhatatlan kísérője a tavasz első…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124104_szecsuani-bors-110.jpg Szecsuáni bors, a különleges

A szecsuáni bors citrusos és tüzes, elengedhetetlen számos keleti fogásban, de a borsnak nevezett fűszer kevésbé autentikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124082_szep-bor-110.jpg Mit együnk, mit igyunk a szép bőrért?

A ragyogó, szép bőr az egészség egyik leglátványosabb mutatója, nem csak megjelenésünk miatt érdekes, de szervezetünk működéséről…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept