Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Kolozsvári rakott káposzta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kolozsvári rakott káposzta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 56
  • Elküldve: 24

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 40 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg rizs
  • 1 húsleveskocka
  • 6 tojás
  • 10 dkg zsír
  • 6 dl tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • törött bors

Elkészítés:

A lapockából levágunk fél kilónyit egyben, sózzuk, borsozzuk, zsír és kevés víz hozzá adásával egy lábosban a tűzhelyen vagy tepsiben a sütőben, ki hogy szokta, egyben porhanyósra sütjük. Sütés közben szétvághatjuk 2-3 részre, hogy jobban és hamarabb átsüljön, de vigyázzunk arra, hogy a külseje ne legyen kemény, kérges. A sült húst ezután ledaráljuk és félretesszük.

Közben a maradék lapockából hagymával, pirospaprikával pörköltet készítünk, rövid lével. (1-2 evőkanálnyi zsíron megfonnyasztjuk a nagyon apróra vágott vöröshagymát, a kockákra vágott húst rádobjuk, meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, aláöntünk kevés vizet. Gyakori kevergetés mellett a húst puhára pároljuk.)

A savanyú káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, majd pici zsíron, kevés sóval és cukorral megpirítjuk. A húsleveskockából készített húslében a rizst félig megfőzzük, majd a félretett, darált sült hússal összekeverjük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és tojásvágóval felkarikázzuk. A füstölt kolbászt felkarikázzuk, a füstölt szalonnát pedig nagyon apró kockákra vágjuk.

Egy előre beáztatott római tál aljára leterítünk egy vékony réteg párolt savanyú káposztát, erre lerakunk egy sor tojáskarikát, picit sózzuk, majd teszünk rá a szalonnakockákból és a kolbászdarabkákból, valamint ráhalmozzuk a pörkölt egyharmadát, tejföllel meglocsoljuk. Erre egy sor húsos rizst teszünk, majd káposztával betakarjuk. Ezt is meglocsoljuk tejföllel, erre újabb tojás-, kolbász-, szalonnadarabkákat szórunk. Ezt követi a húsos rizs és káposzta. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalókból van még. A sorokat sóval, borssal, pirospaprikával ízlés szerint fűszerezzük. A tetejére káposztának kell kerülnie, amit tejföllel alaposan meglocsolunk.

Az egészet előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük. Amíg a káposzta készül, a sertéskarajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és pici zsíron hirtelen lesütjük, majd kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, végül ropogósra sütjük.

A rakott káposztát ezekkel a karajszeletekkel a tetejükön tálaljuk. Ropogós, friss kenyeret és tejfölt kínálunk hozzá.

Megjegyzés:

Ez egy nagyon finom, kiadós étel, bár eléggé munkaigényes, de megéri a fáradtságot és a ráfordított időt. Jó étvágyat hozzá, üdv, Nord.

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!



Nordkapp receptjeiből:
Görögdinnyefalatok fetával
Finn halleves
Zöldborsókrém
Athéni gomba
Rum egg-nog
Walters koktél
Fűszeres pisztráng hidegen
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 6 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. szeptember 29. (szerda) 17:51
    Hány személyre készül ez a finomság? Már a recept olvasásnál is folyik a ny...m, az ízlelőbimbóim szinte érzik ennek a fenséges ételnek az aromáját. Biztos, hogy megfogom csinálni!! Gratulálok hozzá!!
Receptválogatás
Húsvéti sütemények
A nagy vendégjárásra és a családi együttlétre mindenki készül finom sütikkel. Összegyűjtöttük a legnépszerűbbeket!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
New Orleans-i jambalaya New Orleans-i jambalaya
Tojásos-tarjás emeletes szendvics Tojásos-tarjás emeletes szendvics
Baconös fusilli medvehagymás pestóval Baconös fusilli medvehagymás pestóval
Medvehagymás pesto Medvehagymás pesto
Hamis Waldorf saláta (súlykontroll) Hamis Waldorf saláta (súlykontroll)
Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj Medvehagymás-baconös krémsajttal töltött karaj
Rotolo (tojáskrémes tekercs) Rotolo (tojáskrémes tekercs)
Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli
Narancsos-mascarponés pitetorta Narancsos-mascarponés pitetorta
Narancslekvár, ahogy Gizi készíti Narancslekvár, ahogy Gizi készíti
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123993_turbolya-110.jpg Turbolya, a zamatos zöldfűszer

A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a turbolya ízével nyűgözte le az emberiséget, s nem a benne rejlő gyógyító hatásnak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept