Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolozsvári rakott káposzta füstölt kolbásszal

Hozzávalók

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 3 ek zsír
  • 1 mk őrölt kömény
  • 4 db babérlevél
  • 3 db vöröshagyma
  • 1,5 bögre rizs
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 szál füstölt házi kolbász
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1,5 kg darált hús (dagadó)
  • 1 ek kapor (morzsolt, szárított)
  • 7 dl tejföl

Elkészítés

    1. A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk és 1 ek zsíron, kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
    2. Az apróra vágott vöröshagymát 1 ek zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük és meleg helyen megvárjuk, míg megdagad.
    3. A kolbászt felkarikázzuk, a kolozsvári szalonnát vékony darabokra vágjuk és 1 ek zsíron átsütjük. 1 ek zsíron megdinszteljük a maradék apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, meghintjük pirospaprikával, beleforgatjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vágott kaprot és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
    4. Egy tepsit (23×38 cm) zsírral kikenünk, és rétegezve elhelyezzük benne a hozzávalókat. Az edény aljára tesszük a káposzta egyharmadát, rásimítjuk a rizs és hús felét, erre rakjuk a kisült kolbász és szalonna felét. Újabb káposztaréteg következik, amit meglocsolunk tejföllel, újra rizs és hús másik fele, a maradék kisült kolbász és szalonna, végül az egészet befedjük az utolsó réteg káposztával. A tetejét bőven meglocsoljuk tejföllel, és megszórjuk pirospaprikával. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

    11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>>

    15 ISTENI FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY ADAG DARÁLT HÚS >>> 

Megjegyzés

Finom, laktató ebéd

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin