Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolozsvári gulyás

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg marhalábszár
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg sertészsír
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg fejes káposzta
  • 1 dkg fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi köménymag
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom (vagy lecsó)
  • fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A marhahúst megmosom, kis kockákra aprítom.

    A vöröshagymát finomra vágom, majd a sertészsírban üvegesre párolom.

    Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom. A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Ezután hozzáteszem a húst, a fokhagymát, és az összezúzott köménymagot. Sóval ízesítem, paprikát, paradicsomot (vagy lecsót) adok hozzá. Pár percnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom.

    Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és készre főzöm.

    Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet szórok a tetejére. Aki csípősen szereti, tehet bele erőspaprikát is.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin