Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolozsvári gulyás

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A marhahúst megmosom, kis kockákra aprítom.

A vöröshagymát finomra vágom, majd a sertészsírban üvegesre párolom.

Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom. A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Ezután hozzáteszem a húst, a fokhagymát, és az összezúzott köménymagot. Sóval ízesítem, paprikát, paradicsomot (vagy lecsót) adok hozzá. Pár percnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom.

Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és készre főzöm.

Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet szórok a tetejére. Aki csípősen szereti, tehet bele erőspaprikát is.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss