Elkészítés: A marhahúst megmosom, kis kockákra aprítom.
A vöröshagymát finomra vágom, majd a sertészsírban üvegesre párolom.
Közben a burgonyát a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom. A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, és ráöntök 2 evőkanál vizet. Ezután hozzáteszem a húst, a fokhagymát, és az összezúzott köménymagot. Sóval ízesítem, paprikát, paradicsomot (vagy lecsót) adok hozzá. Pár percnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom.
Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, és készre főzöm.
Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet szórok a tetejére. Aki csípősen szereti, tehet bele erőspaprikát is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre