Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kölessel töltött padlizsántekercs

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest puhára főzzük háromszoros mennyiségű, sós vízben, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A megmosott padlizsánokat hosszában vékony szeletekre felvágjuk, az olajon megpirítjuk.
  3. Összeforgatjuk a kölest a megtisztított, felaprított lila hagymával és petrezselyemmel. Az így kapott tölteléket elosztjuk a padlizsánszeleteken, kissé lenyomkodjuk, majd mindet feltekerjük.
  4. A joghurtot vagy tejfölt simára keverjük egy kevés sóval és a meghámozott, lereszelt fokhagymával. Ezzel meglocsolva tálaljuk a padlizsántekercseket.
A fel nem használt padlizsánszéleket adhatjuk ragukhoz, tésztaszószokhoz, de akár ezt az ételt is gazdagíthatjuk vele. Utóbbi esetben elegendő lesz az ételhez 150 g köles. A felkockázott padlizsánt pirítsuk meg egy kevés olajon, majd a többi hozzávalóval együtt keverjük a kész köleshez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss