Kölessel töltött padlizsántekercs

Hozzávalók

  • 200 g köles
  • 2 db padlizsán
  • 2-3 ek olaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 200 g natúr görög joghurt vagy tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1.

    A kölest főzzük puhára háromszoros mennyiségű, sós vízben, majd hagyjuk langyosra hűlni.

    2.

    A megmosott padlizsánokat hosszában vágjuk fel vékony szeletekre, és süssük meg azokat az olajon.

    3.

    Forgassuk össze a kölest a megtisztított, felaprított lila hagymával és petrezselyemmel. Osszuk el az így kapott tölteléket a padlizsánszeleteken, kissé nyomkodjuk le, majd tekerjük fel mindet.

    4.

    A joghurtot vagy tejfölt keverjük simára egy kevés sóval és a meghámozott, lereszelt fokhagymával. Ezzel meglocsolva tálaljuk a padlizsántekercseket.

A fel nem használt padlizsánszéleket adhatjuk ragukhoz, tésztaszószokhoz, de akár ezt az ételt is gazdagíthatjuk vele. Utóbbi esetben elegendő lesz az ételhez 150 g köles. A felkockázott padlizsánt pirítsuk meg egy kevés olajon, majd a többi hozzávalóval együtt keverjük a kész köleshez.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin