Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kölessel töltött cukkini

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukkinit vágjuk félbe, majd a belsejét kanállal szedjük ki, hogy csónakokat kapjunk. Ezután a belsejét sózzuk be, és hagyjuk állni, míg elkészül a töltelék.

A hagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a kivájt cukkinit és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. 5 dkg sajtot szintén vágjunk fel apró kockákra.

A kölest tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd főzzük puhára (én mikróban, alacsony hőfokon addig főztem, míg az összes vizet felszívta).

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt újhagymát, és kezdjük párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kockára vágott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, majd néha megkeverve pároljuk pár percig. Végül adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot. Óvatosan keverjük össze, majd pár pillanat után vegyük le a tűzről.

Az elkészült raguhoz ezután keverjük hozzá az előzőleg puhára főzött kölest, majd az apró kockákra felvágott sajtot.

Az előzőleg besózott cukkini csónakokból öntsük ki az összegyűlt vizet, majd egy papírtörlővel, töröljük szárazra. Ezután béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük egymás mellé a cukkinicsónakokat, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet. Végül töltsük meg mindegyiket a töltelékkel, és spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, míg a sajt ráolvad a tetejére, és szép színt kap.

Tálalás előtt helyezzük a cukkinicsónakokat tányérra, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss