Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kölessel rakott kelkáposzta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
1 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A rakott kel elkészítéséhez a kölest kétszeres mennyiségű sós vízben készre főzzük.
  2. Eközben a felszeletelt vöröshagymát megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Gyakran megkeverve addig sütjük, amíg a hús kifehéredik, és kezd szépen megpirulni.
  3. Kisebb tepsit vékonyan kikenünk olajjal, elosztjuk benne a húst, a megfőtt kölest és a csíkokra vágott kelkáposztát. Ezt mindaddig csináljuk, amíg tartanak a hozzávalók.
  4. Ezután a tetejét vékonyan megkenjük a tejföllel, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

NÉZd meg VIDEÓN IS, HOGY KÉSZÜL A KÖLESSEL RAKOTT KELKÁPOSZTA:

Megjegyzés

Recept: Fülöp Lili dietetikus, Diéta és Fitnesz - A recept 1 személyre szól! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss