Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kölessaláta friss zöldségekkel

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A kölest alaposan mossuk át, majd szórjuk egy kisebb fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi kb. 1 cm-rel ellepi. Sózzuk meg, forraljuk fel, azután kis lángon főzzük puhára. Ha a köles magába szívta az összes folyadékot, de még nem puhult meg teljesen, adjunk hozzá még egy kevés folyadékot. Amikor készen van, terítsük egy lapos tányérra, és hagyjuk kihűlni.

Aprítsuk fel a meghámozott lila hagymát, a mentát és a petrezselymet. A megtisztított uborkát kockázzuk fel, a megmosott paradicsomokat negyedeljük el. Tegyük tálba ezeket a kölessel együtt, locsoljuk meg a citromlével, valamint az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és alaposan forgassuk össze az egészet.

Megjegyzés

Kölessel gazdagíthatja a rakott ételeket, de tészta helyett köretként is fogyaszthatja például sültekhez, pörköltekhez.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Fotó és recept: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss