Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kölespelyhes puding gyümölcsszósszal

MME MME
45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A tojássárgájákat keverjük ki a barna cukorral és a fahéjjal. Lábosban tegyük fel főni a vaníliarúd kikapart magjaival vagy a vaníliás cukorral ízesített tejet. Szórjuk bele a kölespelyhet, keverjük át, hogy ne legyenek benne csomók, és kis lángon főzzük puhára.

Ha megpuhult, forgassuk bele a tojáshabot. Mielőtt felforrna, húzzuk le a tűzről, és adagoljuk a hideg vízzel kiöblített tálkákba.

Forraljunk fel 100 ml vizet az 1 ek cukorral. Tegyük bele a fagyasztott gyümölcsöt, és óvatosan rázogatva melegítsük át. A pektint keverjük el az 1 tk cukorral, szórjuk a gyümölcsre, és óvatosan kevergetve forraljuk fel a szószt. Ekkor azonnal húzzuk le a tűzről, hogy a gyümölcs ne főjön szét!

Behűtve, a gyümölcsszósszal leöntve tálaljuk a desszertet.

Megjegyzés

A köles nagyon egészséges! Remek antioxidáns, igen gazdag például magnéziumban, B-vitaminban, továbbá csökkenti a koleszterinszintet.

Fotó és recept: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss