Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kölesfasírt mézes-mustáros paszternákkal

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 15 dkg köles
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál szerecsendió
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • A paszternákhoz:
  • 30 dkg paszternák
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál magos dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A kölest főzzük puhára háromszoros mennyiségű vízben, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

    Amikor már csak langyos, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket.
    Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és keverjük össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd ismét alaposan keverjük össze úgy, hogy formázható masszát kapjunk.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal(bármilyen olajjal megspriccelhetjük). Az összegyúrt masszából vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat, majd kicsit lapogassuk el, és forgassuk bele a zsemlemorzsába. Helyezzük a kölespogácsákat egymás mellé az olajjal megspriccelt sütőpapírra, majd szintén spricceljük le mindegyiket olívaolajjal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt világos zsemleszínűre a fasírtokat (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem).

    A paszternákot tisztítsuk meg, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A citrom levét keverjük simára a mézzel, a mustárral, az olívaolajjal és egy csipet sóval. Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt paszternákra, majd forgassuk alaposan össze. Tálalás előtt hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

    Tálaláskor kínáljuk a kölesfasírthoz a paszternákot, vagy ízlés szerint salátát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin