Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köleses zabfelfújt (bögrés)

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest, a tejet és a vizet feltesszük közepes lángon főni. Kb. 5 perc múlva beletesszük a zabpelyhet, majd a nyírfacukrot (nem kell folyamatosan keverni, de azért nem lehet messze menni a tűzhelytől).
  2. Amikor már elérte a tejbegríz-állagot, félrehúzzuk, és lefedve 10 percig pihentetjük. Levesszük a fedőt, és hűlni hagyjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgákat, és tovább verjük egy rövid ideig. Ezután a sütőport és a tojást óvatosan belekeverjük a zabos masszába.
  4. Sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe tesszük, és 10-14 percig sütjük 150 fokon, majd újabb 20 percig 180 fokon. Amikor a teteje pirulni kezd, tűpróbával ellenőrizzük.

Megjegyzés

1 bögre kb. 2,5 dl

Nagyon finom lekvárral, de magában is. Nehéz abbahagyni, tényleg. Legjobb frissen, melegen, de másnap is remek csemege! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss