Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köles zöldbabbal és juhsajttal

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók: 4 személyre:
  • 60 dkg zöldbab
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor borsikafű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg köles
  • 1 púpozott evőkanál ételízesítő
  • tengeri só
  • Cayenne-bors
  • 10 dkg juhsajt

Elkészítés

Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. 2 cm hosszúságúra földaraboljuk. A meghámozott hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsikafű leveleit a szárról lecsipkedjük és félretesszük. A hagymát, a fokhagymát meg a borsikafű szárait az olajon, közepes lángon, kevergetve megpirítjuk. A kölest rászórjuk, 5 dl ételízesítős vízzel felöntjük. Amikor fölforrt, lefödjük és kis lángon kb. 20 percig főzzük. A babot enyhén megsózzuk, és egy lábasban, egy deci vízet aláöntve, lefödve, kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Utána a párolt kölessel összekeverjük. Fűszerezzük, a juhsajtot rámorzsoljuk, borsikafűlevelekkel megszórjuk.

Megjegyzés

Nem saját recept, de kipróbáltam, és megtetszett. - MME

Ezek is érdekelhetnek