Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Köles rudi

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg köles
  • 1 l rizstej
  • 10 dkg méz vagy nyírfacukor
  • 1 ek kókuszzsír
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 darab citrom
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk vaníliapor

Elkészítés

    1.

    A kölest rizstejben megfőzzük. Teljesen szét kell főzni, hogy szinte málljon.

    2.

    Ízesítjük mézzel (vagy nyírfacukorral), vaníliaporral, reszelt citromhéjjal, citromlével, esetleg fahéjjal, kókusszal. Teszünk bele kókuszzsírt, hogy még formázhatóbb legyen, majd botmixerrel átnyomkodjuk.

    3.

    A masszát tegyük a hűtőbe és kb. fél óráig hagyjuk állni.

    4.

    A massza kihűlt állapotban jól formázható, így apró henger (rudi) formákat alakítunk ki.

    5.

    Összekeverjük a kakaót és a nyírfacukrot, majd ebbe beleforgatjuk a kis rudakat. 

Megjegyzés

A köles a legsokoldalúbb reform alapanyag, mindig van itthon. Tulajdonképpen minden készíthető belőle, legyen szó sós vagy édes ételekről. A desszertek egy részénél remekül helyettesíti a túrót, ami jó hír a tej- és laktózérzékenyeknek is. Ez a rudi is egy remek, alternatív és egészséges megoldás.

Sziluetta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin