Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köles rudi

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

1.

A kölest rizstejben megfőzzük. Teljesen szét kell főzni, hogy szinte málljon.

2.

Ízesítjük mézzel (vagy nyírfacukorral), vaníliaporral, reszelt citromhéjjal, citromlével, esetleg fahéjjal, kókusszal. Teszünk bele kókuszzsírt, hogy még formázhatóbb legyen, majd botmixerrel átnyomkodjuk.

3.

A masszát tegyük a hűtőbe és kb. fél óráig hagyjuk állni.

4.

A massza kihűlt állapotban jól formázható, így apró henger (rudi) formákat alakítunk ki.

5.

Összekeverjük a kakaót és a nyírfacukrot, majd ebbe beleforgatjuk a kis rudakat. 

Megjegyzés

A köles a legsokoldalúbb reform alapanyag, mindig van itthon. Tulajdonképpen minden készíthető belőle, legyen szó sós vagy édes ételekről. A desszertek egy részénél remekül helyettesíti a túrót, ami jó hír a tej- és laktózérzékenyeknek is. Ez a rudi is egy remek, alternatív és egészséges megoldás. - Sziluetta

Ezek is érdekelhetnek

Friss