Elkészítés:
1.) Egy mély lábasba egy kis darab vajat teszünk, és megolvasztjuk, majd rátesszük a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk.
2.) A kolbászhoz adjuk a zöldbabot, néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd visszatesszük a tűzre, és 10-15 perc alatt puhára főzzük a babot.
3.) Elkészítjük a habarékot: 3 púpozott evőkanál lisztet kikeverünk egy bögrében egy merőkanálnyi levessel, majd hozzákeverünk 4 dl tejfölt. Simára keverjük, majd hozzáadunk még 1-2 merőkanál levest. Ha a habarék teljesen csomómentes, a leveshez keverjük.
4.) Tálalás előtt a megmosott és összevágott kaprot a leveshez keverjük, és forrón, szeletelt kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre