A tököt hosszában négybe vágjuk, a magjait eltávolítjuk, meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőbe rakjuk, rászórjuk a cukrot, meglocsoljuk olívaolaj jal és rácsurgatjuk a mézet. Berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A gyömbért megpucoljuk, felaprítjuk. 20 perc után a serpenyőt kivesszük, a sült sütőtököket egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a krumplit, a gyömbért, aprítunk bele chilit, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a krumpli is megpuhul.
A tökmagokat megpirítjuk, a felkarikázott kolbászokat megsütjük, majd a kitálalt levesre szórjuk.
Megjegyzés
Az ősz és a tél a sütőtökről szól. Íme egy krémleves.
Az igazán rutinos konyhakert-tulajdonosok tél végén, fedél alatt elvetik a magvakat, hogy tavasszal már fejlett palántákat tudjanak kiültetni, és előrébb hozhassák a betakarítást. Bemutatjuk a lépéseket.
Pillantsunk be ebbe az apró belvárosi lakásba, ahol a letisztultság, az egyszerű színvilág és a belecsempészett trópusi hangulat ötvözetével találkozhatunk!