Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos tökfasírt sült zöldségekkel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 szál füstölt kolbász
  • gyalult tök
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • napraforgóolaj
  • A körethez:
  • 6 db újkrumpli
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott krumplit felteszem főni. Az újhagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, chilit és a kolbászt aprítom, a paradicsomot négybe vágom.

A tököt legyalulom, beleteszem egy tálba a többi hozzávalóval együtt, fűszerezem, majd egy villával összenyomkodom, s összekeverem. Teszek hozzá prézlit és lisztet (kb. 1-1 púpozott evőkanálnyit). A lényeg, hogy a massza ne essen szét, ugyanakkor formázható legyen.

Egy serpenyőben olajat hevítek, kanállal beleteszem a pogácsákat, kicsit meglapítgatom. Amikor mindkét oldala megsült, kiveszem egy tányérra, s a forró olajba beleteszem az időközben csaknem készre főtt krumplikat. Mellé helyezem a paprikát és a paradicsomokat, sózom, borsozom, s minden oldalukon megsütöm.

A fasírtokat a sült zöldséggel tálalom, petrezselyemmel megszórva.

Megjegyzés

Egy nyári érdekesség. Fasírt nem hagyományosan. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss