Elkészítés: A zsemlék felső negyedét levágjuk, belsejüket kikaparjuk úgy, hogy a faluk 1 centi vastag maradjon. A kivájt zsemléket meglocsoljuk tejjel, de csak annyira, hogy ne ázzanak el, ám mindenhova jusson.
A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, összevágjuk. A szalonnát és a kolbászt apróra vágjuk.
Mélyebb serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Rátesszük a kolbászt és a paprikát, sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk. Majd a tejes zsemlebelet is hozzáadjuk.
A tojásokat felverjük, sózzuk, és a hagymás kolbászra öntjük, lágyra sütjük, levesszük a tűzről.
A tojásos-kolbászos tölteléket a zsemlékbe kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Amikor szép piros, kivesszük, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre