Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos tojással töltött zsemlék

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 10-15 dkg húsos szalonna
  • 10-15 dkg házikolbász
  • 6 tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemlék felső negyedét levágjuk, belsejüket kikaparjuk úgy, hogy a faluk 1 centi vastag maradjon. A kivájt zsemléket meglocsoljuk tejjel, de csak annyira, hogy ne ázzanak el, ám mindenhova jusson.

    A hagymát és a paprikát megtisztítjuk, összevágjuk. A szalonnát és a kolbászt apróra vágjuk.

    Mélyebb serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Rátesszük a kolbászt és a paprikát, sózzuk, borsozzuk, összepirítjuk. Majd a tejes zsemlebelet is hozzáadjuk.

    A tojásokat felverjük, sózzuk, és a hagymás kolbászra öntjük, lágyra sütjük, levesszük a tűzről.

    A tojásos-kolbászos tölteléket a zsemlékbe kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Amikor szép piros, kivesszük, és azonnal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin