Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos tojáspörkölt édesburgonyával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 szál száraz füstölt kolbász
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 púpozott teáskanál sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 6 db főtt tojás
  • A körethez:
  • 75 dkg édesburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: 1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat és ráteszem a karikára vágott kolbászt. Közben vékony szeletekre vágom a hagymát, és amikor már zsírt eresztett a kolbász, ráteszem a zúzott fokhagymával együtt. Amikor üveges lesz a hagyma, belekeverem a paradicsompürét és a fűszerkeveréket, majd ráöntök a borból. Ahogy párolódik, mehet bele még bor és kevés víz is, hogy maradjon alatta egy kevés folyadék. Elég neki alacsony lángon 10 perc, akkor belekeverem a mustárt és ízesítem.

2. Közben 7 perc alatt keményre főzöm a tojásokat, hideg vízzel leöblítem, majd megpucolom. A tojásokat négybe vágom, és hozzákeverem a pörkölthöz.

3. Az édesburgonyát meghámozom, és félbevágva felszeletelem. Keverőtálban összekeverem az olajjal, sóval és borssal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben szétterítem, és betolom a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc alatt roppanósra sütöm.

Megjegyzés

Okvetlenül süssünk hozzá édesburgonyát, mert nagyon kellemes az aromája. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss