Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos tészta

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 pár sütni való kolbász
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • bors
  • 40 dkg daraboltparadicsom-konzerv
  • 40 dkg spagetti tészta
  • bazsalikomlevél
  • reszelt parmezán

Elkészítés

    1. Felforrósítjuk az olívaolajat, és aranyszínűre pirítjuk benne a kolbászokat. Azután kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon4-5 percig pirítjuk a meghámozott, felkarikázott lila hagymát. Akkor jó, ha kissé karamellizálódik.
    2. Hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát a kimagozott, felkockázott paprikával együtt, és együtt további 2-3 percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a keveréket, majd beleforgatjuk a darabolt paradicsomot a levével együtt. Ezután közepes lángon8-10 percig főzzük a ragut.
    3. Közben kifőzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük.
    4. A sült kolbászokat felkarikázzuk, és a paradicsomos mártásba forgatjuk. Végül a tésztárahalmozzuk. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá némi reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

      Még több tészta >>> 

      Paradicsomos finomságok >>> 

      12 KOLBÁSZOS FOGÁS, AMI UTÁN MINDENKI MEGNYALJA MIND A TÍZ UJJÁT! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin