Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos-tejfölös pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • kb. 2,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1/2 ek só
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 mk bors
  • 4 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • A töltelék:
  • 15 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg puha vaj
  • Továbbá:
  • 1 db tojás
  • köménymag

Elkészítés

    1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk a tetejét egy kevés liszttel, majd hagyjuk felfutni.
    2. A lisztet összevegyítjük a sóval, a köménnyel és a borssal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejföllel elhabart tojást, és a langyos tejjel alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
    3. A kolbászról lehúzzuk a héját, ledaráljuk, és összekeverjük a vajjal.
    4. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kolbászos vajjal, és háromszor hajtogatjuk 20 perces pihentetésekkel. Ezután a tésztát 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bevagdossuk, és egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
    5. A két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, és még kb. 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegítet sütőben pirosra sütjük.

      Még több pogácsarecept >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin