Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos-szalonnás tepsis krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 50 dkg karikára vágott füstölt kolbász (száraz, házi)
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • majoranna
  • fokhagyma
  • köménymag
  • olaj vagy zsír

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük.

    Amíg ez fő, addig egy tepsibe olajat öntünk, ebbe terítjük bele a szalonnát, amit előzőleg kakastaréjként bevagdosunk. Megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, ennek a mennyisége ízlés szerinti lehet, én személyenként 2-3 gerezdet használtam és 2-3 mokkáskanál majorannával fűszereztem. Persze lehet ezen fűszereket mással is dúsítani, pl. bors, köménymag vagy egyéb fűszer ízlés szerint.

    A burgonyát héjától megtisztítjuk, felkarikázzuk, és egyenletesen ráterítjük a fűszerezett szalonnára. A burgonyát is fűszerezzük, só, bors, hagymakarika stb. A tetejére rakjuk rá a karikára vágott füstölt kolbászt, ami lehetőleg száraz és házi legyen. Az egészet meglocsolhatjuk pár kanál olajjal.

    Betesszük a sütőbe, aranysárgára sütjük, ez a burgonyán látszik majd legjobban.

    Közben főzzük meg a tojásokat, majd a végén tálaláskor karikázzuk rá a tepsi tartalmára.

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

A fent megadott anyagok mennyisége csak tájékoztató jellegű, lehet több vagy kevesebb, kinek-kinek az ízlése szerint.

balazsjoska
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin