Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos spárgaleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • arasznyi füstölt kolbász
  • kevés vaj
  • 1 kanál liszt
  • 2 kanál tejföl
  • bors
  • cukor
  • 1 leveskocka

Elkészítés

    Elkészítés: Megtisztítjuk a spárgát és a répákat, majd feldaraboljuk. A vajat megolvasztjuk, rátesszük a zöldségeket, pici sóval és egy kávéskanál cukorral, kicsi vízzel puhára pároljuk.

    Közben a füstölt kolbászt karikára vágjuk, és kis olajon megpirítjuk a karikákat. Amikor a zöldségek puhára párolódtak, hozzáadjuk a kolbászt (a zsírt nem), felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát. Összeforraljuk, majd hozzááadjuk a tejfölös habarást. Ha kell, még sózzuk. Ha sűrűbb levest szeretnénk, tehetünk bele rizsszemtésztát vagy apró nokedlit.

Megjegyzés

Vegetáriánusok kolbász nélkül készíthetik, úgy is nagyon finom. Esetleg tehetünk bele szójavirslit is.

domebarbara
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin