Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos sárgaborsóleves

MME MME
1 3.3/5
15 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Előkészítés: A borsót megmossuk, néhány órára beáztatjuk, majd tiszta vízben feltesszük főni. Amikor forr, leszedjük a habját. A hagymát megtisztítjuk.

Elkészítés:
1. A borsót az egész hagymával, a babérlevéllel, a leveskockával megfőzzük (vigyázva, hogy a borsó ne főjjön szét).
2. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a forró olajon megfuttatjuk. Ha kész a borsó, kidobjuk a hagymát, beletesszük a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát, erős paprikát. Összeforraljuk, hogy a kolbász íze-színe kioldódjon.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek