Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos-sajtos muffin

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 bögre liszt (2,5 dl-es bögre a mérce)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 bögre tej (1,5 %-os)
  • 1 tojás
  • 1/2 bögre olívaolaj vagy étolaj
  • 10 dkg csípős kolbász apróra vágva/darálva
  • 10 dkg füstölt sajt apróra reszelve
  • kevéske tengeri só

Elkészítés

    Elkészítés: A sajtos finom, ezért a kolbival tunkolt sem lehet rossz bízással előkészít, aprogat, reszelget.

    A lisztet összekever a sütőporral, együtt átszitál, félretesz.
    Közepes méretű, a színharmónia érdekében borvörös, nagyobb keverőtálban felver a tojást, hozzá apránként a tej, az olaj, kisebb fejű fakanálkával jól összekever. Apránként belekever a lisztet, simára, ha még megrögzötten nokedli állományú, kevés tej bele. Hozzá a kolbi, a sajt, amelyet hosszabb ágú villával szétaprózgat a masszában, átkever.
    Az állagnak épphogy kanálról lefolydogálósnak-rázogathatónak kell lennie. Meóz, ha kell, kevés sóval kínál(cseppet érezhető legyen).

    Begyújt a sütőt, forróra előmelegít. A muffintepsit kibélelget a rakottas papírkosárkákkal, kanállal jó háromnegyed részéig megtölt a tésztával.
    Gázt vissza kb. 200 fokra (nálam 3-as), be a formát, mintegy 20 perc, de tűpróba!!

    Míg süldögél, majd illatoz, a maradék tésztát is bekészít a másik tepsibe, rögvest válthatják egymást.

Megjegyzés

Frissen kivéve, meglepi, keménykés a teteje, de ahogy hűl, rögvest meglágyul. Nekünk fújdogálós-forrón már ízlett, langyoskásan és hidegen még inkább, ekkorra már össze is értek az ízek. Egy spéci, lágy kolbis pogira hajaz, rendszeresítjük.

A papírfészek csak kihűlten fejthető le veszteség nélkül, legközelebb olajozott formában próbálom ki, hátha.

Bgaboca
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Endorf
Jó a stílus. :D

Hasonló Receptek

Magazin