Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-sajtos muffin

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sajtos finom, ezért a kolbival tunkolt sem lehet rossz bízással előkészít, aprogat, reszelget.

A lisztet összekever a sütőporral, együtt átszitál, félretesz.
Közepes méretű, a színharmónia érdekében borvörös, nagyobb keverőtálban felver a tojást, hozzá apránként a tej, az olaj, kisebb fejű fakanálkával jól összekever. Apránként belekever a lisztet, simára, ha még megrögzötten nokedli állományú, kevés tej bele. Hozzá a kolbi, a sajt, amelyet hosszabb ágú villával szétaprózgat a masszában, átkever.
Az állagnak épphogy kanálról lefolydogálósnak-rázogathatónak kell lennie. Meóz, ha kell, kevés sóval kínál(cseppet érezhető legyen).

Begyújt a sütőt, forróra előmelegít. A muffintepsit kibélelget a rakottas papírkosárkákkal, kanállal jó háromnegyed részéig megtölt a tésztával.
Gázt vissza kb. 200 fokra (nálam 3-as), be a formát, mintegy 20 perc, de tűpróba!!

Míg süldögél, majd illatoz, a maradék tésztát is bekészít a másik tepsibe, rögvest válthatják egymást.

Megjegyzés

Frissen kivéve, meglepi, keménykés a teteje, de ahogy hűl, rögvest meglágyul. Nekünk fújdogálós-forrón már ízlett, langyoskásan és hidegen még inkább, ekkorra már össze is értek az ízek. Egy spéci, lágy kolbis pogira hajaz, rendszeresítjük.

A papírfészek csak kihűlten fejthető le veszteség nélkül, legközelebb olajozott formában próbálom ki, hátha.
- Bgaboca

Ezek is érdekelhetnek

Friss