Elkészítés: A sajtos finom, ezért a kolbival tunkolt sem lehet rossz bízással előkészít, aprogat, reszelget.
A lisztet összekever a sütőporral, együtt átszitál, félretesz.
Közepes méretű, a színharmónia érdekében borvörös, nagyobb keverőtálban felver a tojást, hozzá apránként a tej, az olaj, kisebb fejű fakanálkával jól összekever. Apránként belekever a lisztet, simára, ha még megrögzötten nokedli állományú, kevés tej bele. Hozzá a kolbi, a sajt, amelyet hosszabb ágú villával szétaprózgat a masszában, átkever.
Az állagnak épphogy kanálról lefolydogálósnak-rázogathatónak kell lennie. Meóz, ha kell, kevés sóval kínál(cseppet érezhető legyen).
Begyújt a sütőt, forróra előmelegít. A muffintepsit kibélelget a rakottas papírkosárkákkal, kanállal jó háromnegyed részéig megtölt a tésztával.
Gázt vissza kb. 200 fokra (nálam 3-as), be a formát, mintegy 20 perc, de tűpróba!!
Míg süldögél, majd illatoz, a maradék tésztát is bekészít a másik tepsibe, rögvest válthatják egymást.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre