Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral 1 dl tejben megfuttatom. Mikor jól feljött, hozzáadom a liszthez, és a többi hozzávalóval jól kidagasztom.(maradék tej, só, olaj, ecet, citromlé). Jó félórát kelesztem, majd 8 cipóra osztom.
A cipókat köralakúra kinyújtom, majd 8 cikkre szeletelem. A kolbászt kb. 2-3 mm vastagságúra szeletelem, majd kettévágom a szeleteket(így könnyebb vele dolgozni, mert nem nagyon nagyok a cikkek). Minden cikk szélesebb végére ráteszek fél karika kolbászt. 1 kockasajtot elosztok 8 felé, és ezt is a kolbászra teszem. Ezután a tészta két végét behajtom, hogy fedje a sajtot és a kolbászt kicsit (különben kifolyna a sajt), és feltekerem.
Étolajjal megkenem a tepsit, és erre rakom a megtöltött kifliket, megkenem tojással a tetejüket, majd reszelt sajtot hintek a tetejére. Ezután fél órát pihentetem, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre