Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos-sajtos Hasselback krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek olíva olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk oregánó
  • 4 db burgonya (hosszúkás)
  • 1 szál kolbász
  • 10 dkg sajt

Elkészítés

    1. Egy tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
    2. Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, és a sóval, a borssal és az oregánóval együtt belekeverjük az olajba.
    3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megsikáljuk, szárazra töröljük és egy éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át. A kolbászt vékony karikára vágjuk.
    4. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhelyezzük az előkészített tepsin. A résekbe beletesszük a kolbászkarikákat, majd a krumplit vékonyan megkenjük a fűszeres olajjal és megszórjuk a reszelt sajttal. 
    5. A tepsit behelyezzük a sütőbe, és nagyjából 55-60 percig sütjük.

    9 RECEPT A SÜLT KRUMPLI SZERELMESEINEK >>> 

    7 TÖLTÖTT KRUMPLI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin