Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-sajtos Hasselback krumpli

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, és a sóval, a borssal és az oregánóval együtt belekeverjük az olajba.
  3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megsikáljuk, szárazra töröljük és egy éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át. A kolbászt vékony karikára vágjuk.
  4. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhelyezzük az előkészített tepsin. A résekbe beletesszük a kolbászkarikákat, majd a krumplit vékonyan megkenjük a fűszeres olajjal és megszórjuk a reszelt sajttal. 
  5. A tepsit behelyezzük a sütőbe, és nagyjából 55-60 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss