Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-paradicsomos tészta: a hétköznap esték gyors vacsorája

Ez a kolbászos-paradicsomos tészta egy gyors és laktató vacsora kicsit pikáns ízvilággal. Garantáltan mindenki szeretni fogja!

Szerény kis véleményem szerint a tésztával nem nagyon lehet mellényúlni. Jó, túlfőzheted vagy túlfűszerezheted, de igazából nagyon nem tudod elszúrni, mert a tészta alapvetően jó. Ha esetleg kétségeid vannak, nézz meg egy 2-6 éves korú gyermeket, akinek a kedvenc eledele az üres tészta. Na ugye. Persze, az ő világnézetük szerint elrontod a szósszal, de nyilván egy kolbászos tésztánál nem ők a célcsoport. A felnőttek körében pedig bárkinél sikert arathatsz ezzel a recepttel (kivéve ha vega az illető). :) 


Hozzávalók (4 személyre):

1 ek olívaolaj
1 pár sütni való kolbász
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db piros kaliforniai paprika

bors
400 g daraboltparadicsom-konzerv
400 g széles metélt
bazsalikomlevelek
reszelt parmezán

1. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk rajta aranyszínűre a kolbászokat. Azután szedjük ki őket, és a visszamaradt zsiradékon pirítsuk a meghámozott, felkarikázott lila hagymát 4-5 percig. Akkor jó, ha kissé karamellizálódik.

2. Adjuk a lila hagymához a megtisztított, átnyomott fokhagymát a kimagozott, felkockázott paprikával együtt, és pirítsuk együtt további 2-3 percig. Sózzuk, borsozzuk meg a keveréket, majd forgassuk bele a darabolt paradicsomot a levével együtt. Azután közepes lángon főzzük a ragut 8-10 percig.

3. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Ezután szűrjük és csepegtessük le, majd tegyük tálba.

4. A sült kolbászokat karikázzuk fel, és forgassuk a paradicsomos mártásba. Végül halmozzuk a tésztára. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve, továbbá némi reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
A recept a Fanny konyha 2017/1. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss