Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2 egyszerű alapanyagból nagyszerű nyári fogás: kolbászos, paradicsomos tészta!

Könnyű nyári ételt hozott bloggerünk, mellyel a gyerekeknek és a pasiknak sem lesz problémájuk. Márpedig alaposan el kell menteni azt a receptet, amellyel ezt a két kényes igényt egyszerre kielégíthetjük.

Lassan itt a nyár. Ha nagyon lassan érkezik is, de csak befut végre. És remélem, nem vagyok egyedül azzal, hogy nincs kedvem ilyenkor főzögetni. Vagyis van, mert imádok főzni, de órák hosszat képtelen vagyok a konyhában állni egy-egy fogás miatt. Ezért szerintem nyáron a tésztaétel a legjobb választás. Egyrész hamar éhesek leszünk utána, de úgyis tonna számra esszük a gyümölcsöt, így végre nem okoz gondot, hogy már megint éhesek vagyunk. Másrészt a tészta a Jolly Joker amit a gyerek is megeszik, a pasi is szeret, szóval nem kell aggódni, hogy na az egyik ezt nem fogja menni, mert épp olyanja van, a másik meg inkább húst enne. Szóval nyár, tészta, végtelen köret lehetőségek!


Hozzávalók (4 személyre):
2 db póréhagyma
1 db sárgarépa
1/2 csokor petrezselyem
200 g snackkolbász
5 szelet bacon
1 doboz (400 g) daraboltparadicsom-konzerv

bors
400 g masnitészta
100 g mozzarella

1. A megtisztított pórét karikázzuk fel, a meghámozott répát kockázzuk fel. A megmosott, megszárogatott petrezselyem leveleit csipkedjük le, és aprítsuk fel azokat. A kolbászt hámozzuk meg, kockázzuk fel, és pirítsuk meg száraz serpenyőben. Azután szedjük tányérra, és tegyük félre. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a felaprított bacont. Végül szedjük ki ezt is, és rakjuk félre.

2. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a pórét és a répát. Keverjük hozzá a darabolt paradicsomot a levével együtt, sózzuk, borsozzuk meg a ragut, majd közepes lángon forraljuk kb. 8 percig.

3. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. Forgassuk a raguba a kisebb darabokra tördelt bacont és a kolbászt.

4. Szűrjük le a tésztát, közben fogjunk fel 50 ml főzővizet, majd adjuk azt a raguhoz. Végül forgassuk bele a tésztát. A falatnyi darabokra tépkedett sajttal és az aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 720 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/4. számában jelent meg!

Olvass tovább Adri blogját itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss