Elkészítés: A húst kívül-belül befűszerezzük a paprikakrém, fokhagymakrém, őrölt bors keverékével.
Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek a fűszerek a hússal.
A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott májat és a kockázott gyulai kolbászt, a rizst, a mazsolát, az apróra vágott petrezselymet, átpirítjuk, majd a tojásokkal összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
A keverékkel megtöltjük a húst, a nyílást hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. Kívülről olajjal bekenjük a húst, tepsibe vagy beáztatott római cseréptálba tesszük, és gyakori locsolgatás mellett 220-250 fokon kb. 1 óráig sütjük, szép ropogósra.
Bármilyen köret illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre