Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos lencseleves

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5-2 liter víz
  • 1-2 babérlevél
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejszín vagy tejföl
  • 15-20 dkg házi kolbász

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra vágjuk.

    Olajon megfuttatjuk a hagymát a zöldségekkel, pár percig pirítjuk, liszttel meghintjük, kevergetve pirítjuk, majd a vízzel felöntjük. A leszűrt lencsét hozzáadjuk, babérlevéllel, csípős paprikakrémmel, mustárral ízesítjük. Nagy lángon felforraljuk, kis lángon, lefedve puhára főzzük.

    Tejszínnel vagy tej föllel dúsítjuk, pár csepp ecettel, fél csokor felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük.

    A házikolbászt karikára vágjuk, olajon kissé megpirítjuk, tálaláskor a levesbe szórjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Dombikata
Szerintem nagyon finom, az egyik kedvenc lencse ételünk!
pbalazsgabi
Ez nagyon jó hangzik ma meg is csinálom:)

Hasonló Receptek

Magazin