Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos lencsegolyók

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg lencse
  • 2 db babérlevél
  • 40 dkg száraz kolbász
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítés

    1. A lencsét a babérlevéllel együtt puhára főzzük. A kolbászt aprítógépben összeaprítjuk, vagy darálóval ledaráljuk.
    2. Ha a lencse megfőtt, lecsepegtetjük és kihűtjük, majd a kolbászhússal a tojással, ízlés szerint sóval, borssal és annyi zsemlemorzsával összedolgozzuk, hogy jól formálható masszát kapjunk, azután kb egy órán át pihentetjük. 
    3. A masszából kisebb golyókat formálunk és bő, forró olajban kisütjük.

    LENCSEKRÉMMEL TÖLTÖTT TOJÁS>>> 

    LENCSÉS TÖLTÖTT KEL>>> 

    RUKKOLÁS LENCSESALÁTA SÜLT VIRSLIVEL>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin