Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű kolbászos lecsó

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 db lecsó paprika
  • 1 szál kolbász (gyulai)
  • olaj
  • 1/2 ek pirospaprika
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A hagymát, a paradicsomot és a paprikát megtiszítjuk, felaprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk. Egy kevés olaj on megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük, és félretesszük.
    2. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük, és hozzáadjuk a paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 10-15 percig főzzük.
    3. Beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb. 10 perc alatt készre főzzük. Végül belekeverjük a kolbászkarikákat, és melegen, friss kenyérrel tálaljuk.

    CUKKINIS LECSÓ PITÉBEN>>> 

    LECSÓLEVES>>> 

    LECSÓKRÉMES HAMBURGER>>> 

     

Megjegyzés

Aki szereti, egy teáskanálnyi nyers, darált csípős paprikát is tehet bele!

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin