Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos krumplileves káposztával

default user icon

Hozzávalók

  • 2 tk vaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 rúd füstölt kolbász
  • 2-3 közepes burgonya
  • 2 db répa szeletelve
  • 1/2 fej káposzta
  • 1 szál zeller
  • bors
  • 3 tk friss petrezselyem
  • 1 tk friss kapor
  • A habaráshoz:
  • 1/3 bögre liszt
  • 1 bögre tejszín
  • 1 bögre tej

Elkészítés

    1. Vajat olvasztunk egy lábasban, hozzáadjuk az apróra kockázott hagymát és a felkarikázott kolbászt, majd addig pirítjuk, amíg a hagyma kissé üveges nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott zellert és a répát, a megtisztított, feldarabolt burgonyát, a levelekre bontott, és felkockázott káposztát, összekeverjük. Hozzáöntjük az alaplevet, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot és petrezselymet.
    2. Hagyjuk felforrni, majd alacsony hőfokra tesszük, és lefedve főzzük 10-15 percig, amíg a burgonya meg nem puhul.
    3. A liszttel kikeverjük a tejszínt, a leveshez öntjük, majd a tejet is hozzáadjuk, és összeforraljuk. Amikor minden zöldség megpuhult, elkészült a levesünk.

    4. NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin