Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-krémsajtos batyuk

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 1 szál parasztkolbász
  • 6-8 kocka sajt
  • A tészta kenéséhez:
  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk.

A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss