Kolbászos krémmel töltött tojás

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 5 dkg parasztkolbász
  • 1,5 evőkanál tejföl
  • 1 szál újhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • bors

Elkészítés

    1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük. A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
    2. A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    3. Amikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket. A krémet habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval, és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
    4. A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.

     

Megjegyzés

Még egy, nagyon egyszerű, töltött tojás receptet hoztam, amit friss kakukkfűvel tettem még finomabbá. Az ünnepi asztalon a helye ennek a változatnak is!

Szabó Veronika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin