Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos korhelyleves

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk köménymag
  • 4 db babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db fehér paprika
  • 20 dkg paraszt kolbász
  • 2 db sütnivaló kolbász
  • A rántáshoz:
  • 1 ek zsír vagy olaj
  • 2 ek liszt
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • A tálaláshoz:
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

  1. A kimosott savanyú káposztát beletesszük egy nagyobb fazékba, és felöntjük kb. 2 l vízzel. Beletesszük a kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk köménymaggal, beletesszük a babérlevelet, a felkockázott paradicsomot és paprikát és a felkarikázott paraszt kolbászt. Ezután lassú tűzön főzzük. 
  2. A sütnivaló kolbászt kibontjuk a bélből, és kis gombócokat formázunk belőle vizes kézzel. A gombócokat a levesbe főzzük.
  3. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, és addig pirítjuk, amíg világosbarna lesz. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük egy kis hideg vízzel, és elkeverjük. A forrásban lévő levesbe öntjük, és jól kiforraljuk. Langyos tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

A KORHELYLEVES EGY IGAZI ÚJÉVI LEVES. A MACSKAJAJRA KIVÁLÓ. DE EGYÉBKÉNT EGY IGAZI PIKÁNS TÉLI LEVES. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss