Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos hasé

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • liszt a szóráshoz
  • 40 dkg puha kolbász
  • 3 dkg aszalt áfonya
  • 1 db narancs
  • 1/2 csokor kakukkfu
  • frissen orölt bors
  • 1 db tojás
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk római kömény

Elkészítés

    1.

    Kinyújtjuk a tésztát. 35 x 25 cm-es téglalapra vágjuk, majd hosszában ketté osztjuk.

    2.

    A meghámozott kolbászt tálba tesszük, az áfonyával, a narancs lereszelt héjával, a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, kevés sóval és borssal összedolgozzuk. Két hengert formázunk belőle, majd mindkettőt 1-1 tésztalapra helyezzük.

    3.

    A kolbászmassza köré hajtjuk a tésztát. A széleket átkenjük a felvert tojással, majd összenyomkodjuk kissé. Felvágjuk mindkettőt 6-6 darabra.

    4.

    Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, átkenjük a hasék tetejét a megmaradt tojással, majd meghintjük a kétféle köménnyel. 200 fokra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük. 

Használjuk jó minőségű házikolbászt. Kevesebb zsírt tartalmaz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin