Kinyújtjuk a tésztát. 35 x 25 cm-es téglalapra vágjuk, majd hosszában ketté osztjuk.
A meghámozott kolbászt tálba tesszük, az áfonyával, a narancs lereszelt héjával, a kakukkfű lecsipkedett leveleivel, kevés sóval és borssal összedolgozzuk. Két hengert formázunk belőle, majd mindkettőt 1-1 tésztalapra helyezzük.
A kolbászmassza köré hajtjuk a tésztát. A széleket átkenjük a felvert tojással, majd összenyomkodjuk kissé. Felvágjuk mindkettőt 6-6 darabra.
Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, átkenjük a hasék tetejét a megmaradt tojással, majd meghintjük a kétféle köménnyel. 200 fokra előmelegített sütőben 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Használjuk jó minőségű házikolbászt. Kevesebb zsírt tartalmaz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre