Elkészítés: A krumplit megkapirgálom, felszeletelem, megfőzöm. A rizst is megfőzöm.
A répát kockára vágom, felteszem főni, később hozzáadom a borsót és a babot, végül a rizst. Vágok bele petrezselymet, zellerlevelet, összekeverem.
A hagymát karikára, a szalonnát kockára vágom, a fokhagymát aprítom. Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát és a hagymát.
A paprikákat karikára vágom, a paradicsomot szeletelem. A tejföllel elkeverem a tojást, sózom, borsozom.
Egy nagyobb, mély serpenyőbe olajat öntök, ráteszem a krumplit, erre rétegezem a hagymát a szalonnával, majd a paprikát, sózom, borsozom, következik a paradicsom fele, sózom, borsozom. Majd ráterítem a rizses zöldségeket, rávágom a chilipaprikát, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, majoránnát. Következik a maradék paradicsom, sózom, borsozom. Végül az egészet beborítom a tojásos tejföllel, pöttyentek rá késhegynyi vajat.
Beteszem a sütőbe, 180 C fokon 25 percig sütöm, majd átkapcsolom grillfokozatra, s 200 C fokon 10 perc alatt megpirítom.
Tálaláskor kanalazok még rá tejfölt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre