Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos gombóc paradicsomos krumplifőzelékkel

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg kolbászhús (friss sütnivaló kolbász)
  • 60 dkg újburgonya
  • 20 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csipet őrölt római kömény (nagy)
  • 1 csipet őrölt koriander mag (nagy)
  • 2 ek aprított friss korianderlevél vagy petrezselyem
  • 2 ek étolaj

Elkészítés

    1. Az újburgonyát megmossuk és alaposan megtisztítjuk. Héjával együtt kb. 5 mm vastagságúra felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd rászórjuk a felkarikázott újhagymát és a fűszereket, és lepirítjuk.
    2. Ezután hozzáadjuk a burgonyakarikákat és hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, majd felöntjük az alaplével. Közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
    3. A kolbászhúsból kis golyókatformázunk, és forró serpenyőben aranybarnára sütjük mindet.
    4. A megsült golyókat a paradicsomos burgonyafőzelék feltétjeként tálaljuk, a főzelék tetejét megszórhatjuk friss, aprított korianderrel.

Megjegyzés

A koriander nagyon jól illik hozzá, de petrezselyemzölddel is remek.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin