Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos gombóc paradicsomos krumplifőzelékkel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Az újburgonyát megmossuk és alaposan megtisztítjuk. Héjával együtt kb. 5 mm vastagságúra felkarikázzuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd rászórjuk a felkarikázott újhagymát és a fűszereket, és lepirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a burgonyakarikákat és hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, majd felöntjük az alaplével. Közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
  3. A kolbászhúsból kis golyókatformázunk, és forró serpenyőben aranybarnára sütjük mindet.
  4. A megsült golyókat a paradicsomos burgonyafőzelék feltétjeként tálaljuk, a főzelék tetejét megszórhatjuk friss, aprított korianderrel.

Ajánljuk még: 

ROPOGÓS LIBACOMB PÁROLT LILAKÁPOSZTÁVAL >>> 

VADAS ZSEMLEGOMBÓCCAL >>> 

KLASSZIKUS SERTÉSBORDA BUDAPEST MÓDRA >>> 

Megjegyzés

A koriander nagyon jól illik hozzá, de petrezselyemzölddel is remek.

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss