Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-gombás batyu

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1/2 csomag leveles tészta
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg füstölt pulykakolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dl tej
  • 3 db babérlevél
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 2 ek vaj
  • bors
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a babérlevéllel és egy kis sóval. A vajat megolvasztjuk, puhára pároljuk rajta a gombát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Mikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a ledarált füstölt pulykakolbászt, megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejjel. Addig főzzük kevergetve, míg a massza besűrűsödik.
  2. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8-10 részre vágjuk. Mindegyikre arányos mennyiségű gombás-kolbászos krémet kanalazunk, majd ügyesen egymásra hajtjuk a csücsköket, nehogy a töltelék kifolyjon. A batyuk tetejét megkenjük tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, friss salátával tálaljuk.

VÉGY EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTÁT! >>> 

11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>> 

A LEGFINOMABB VENDÉGVÁRÓK LEVELES TÉSZTÁBÓL SONKÁVAL, KOLBÁSSZAL, VIRSLIVEL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss