Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos gombapaprikás

Hozzávalók

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db újhagyma
  • 1 db új lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db csilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg csípős kolbász
  • 9 db újkrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • étolaj

Elkészítés

    1. A krumplit ledörzsöljük és sós vízben előfőzzük. A hagymát és a fokhagymát feaprítjuk, a megpucolt gombát felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A szalonnát kisebb darabokra vágjuk, a kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, és a zöldjét félretesszük.
    2. Olajon megpirítjuk a szalonnát, megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a paprikát, majd a paradicsomot és a gombát, és megfűszerezzük.
    3. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kolbászt, és hozzáöntjük a vörösbort. A végén hozzákeverjük a tejfölt.
    4. Tálaláskor szedünk a tányérra krumplit, tépünk rá petrezselymet, mellékanalazzuk a gombapaprikást, és rászórjuk az újhagyma zöldjét.

Megjegyzés

A gombapaprikás nagy kedvencem. Füstölt szalonnával, kolbásszal, vörösborral megbolondítva még finomabb. Most a szokásos nokedli helyett petrezselymes újkrumplival készült.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin