Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos gombaleves

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg friss csiperkegomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg zsír (vagy étolaj)
  • bors
  • 15 dkg debreceni kolbász
  • 5 dkg liszt
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A megmosott, megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát 2 dkg zsírban megpirítjuk, rátesszük a gombát, és azt is megpirítjuk rajta. Felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és jó félóráig főzzük.
    2. A főzés félidejében adjuk hozzá a vékony karikára vágott debrecenit. A megmaradt zsírral és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd hozzákeverjük a finomra metélt petrezselyem zöldjét. Kevés vízzel hígítjuk, és berántjuk vele a levest.
    3. Tálalás előtt hozzáadjuk a tejföl t. Pirított zsemlekockával kínáljuk.

    EGYSZERŰ GOMBALEVES NOKEDLIVEL>>> 

    GOMBALEVES VAJGALUSKÁVAL>>> 

    FRANCIA GOMBALEVES>>> 

Megjegyzés

Katona Endre receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek